Friday, June 3, 2011

nak masuk TV kene pandai baca...

ingatkan dah lupe...rupenye tidak...semalam wahidah tanye lagi...
"bah, org boleh masuk TV ke? orang2 dlm rumah kite boleh masuk TV ke?"
siap ade penegasan die nak masuk TV...ni la pengaruh TV...
dulu die pernah ckp nak masuk TOM-TOM-BAK...ingat lg ker?kalo tak ingat klik perkataan tu..
ingatkan dah tak terpengaruh..rupenye maseh lagi...
aku pon memberi alasan baru..
"nak masuk TV kene pandai membace, kalau tak nanti tak faham"
hehehehehe...sbb nye die malas nak membace..
setiap hari nak beli buku kat kedai RM1...tp setiap kali nak beli buku mesti nak beli buku tulis, tak nak beli buku cerite..
alasannye.."akak belum pandai bace, akak pandai tulis je"
hehehe...org belajar membace dulu baru belajar menulis..
ni kalau menulis dulu..komfem la tak boleh bace ape yg ditulis..huhuhu..

7 comments:

  1. ko janji la cenggitu... sok kalu dia dah pandai baca, dia tuntut, apa lak jawapan ko fazil.... huahua... nampak gayanya wahidah tu jenis yg pegang dan ingt pd janji.. aku tak tau... haaa... aiyorkk... tak tau....

    ReplyDelete
  2. mmg die ingat..mlm td die tunggu sy blk..sbb sy ckp nak bg die buku cerite..hehehe...

    kalau dah pandai bace..ape lg..ade uji bakat tom tom bak kite serang la...bg die puas ati...

    ReplyDelete
  3. anak awak ada cita2 masuk tv.... dia pandai nyanyi?

    ReplyDelete
  4. dah lame die nak msk tom tom bak...
    nyanyi budak 4thn la...
    camner...

    ReplyDelete
  5. haha..anak ko mcm aku..once parents aku promise sampai dapat br aku diam ok...x kire la bp lame tunggu...ala ada masa cuti2 ne bwk je kasi die puas ati...pas2 ok la 2..

    ReplyDelete
  6. bawak gi mane..??uji bakat..??

    ReplyDelete
  7. x semestinya..means bwk die tgk recording tom tom bak...kire msk tv la gak 2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...