Saturday, October 15, 2011

Wajah Budak Kantoi..

Jempol..seorang budak telah diberkas ketika cuba melarikan sebuah basikal biru..modus operandi beliau sempat di rakam oleh kamera telefon makciknya yang murah..(sebab tu gambar tak clear)..ikuti susunan gambar yang sempat di tangkap..

cubaan melarikan basikal tapi gagal..sebab kaki tak sampai..nasib aku perasan..

tidak sempat membuat tanda peace ketika kantoi..malu tapi buat selamba..

pemilik basikal sebenar setelah berjaya mendapatkan basikalnya semula..

pemilik bersama pendakwaraya yang diupah untuk mengambil semula basikal..

berdamai..bergambar setelah kedua-duanya bersetuju menyelesaikan kes di luar mahkamah..

P/S : seorang lagi hero belum keluar...nantikan episod seterusnya...

Wednesday, October 5, 2011

Peringatan untuk Ibu Bapa..!!

assalamualaikum dan salam sejahtera....kumpulan sepah dah bubar dan dah wujud sepahtu(sepah2) pulak...harap diorang berjaya..lame dah tunggu filem sepah tak muncul-muncul..hehehe..tapi hari ni aku bukan nak cerite pasal sepah...tapi pasal penggunaan internet..."jangan biarkan anak anda melayari internet tanpa pengawasan.."...apa yang aku khuatiri selame ni dah terjadi...nasib belum melarat..

ceritenye bermula semalam..bile nak balik dari rumah mak aku...wahidah tak nak ikut balik pulak...so aku tinggal je la..pagi ni datang nak ambil...aku dah pesan jangan bagi wahidah main laptop...dia baru 4tahun...membace pon tak boleh lagi...huruf pon tak kenal abis lagi..tapi bab laptop dah separuh mahir...kalau nak on and off tu dah expert la..

bila aku sampai..macam biase la..mak aku sebok buat kerje...sementare adek aku yang jage wahidah gi mandi...sebelum gi mandi tu die biarkan wahidah main laptop..sebab wahidah sejak akhir2 ni sebok nak tengok barbie je...so die tinggalkan la wahidah tengok barbie kat youtube...abis satu...satu lagi klip yang di klik...so sentiase la berputar...perkara yang aku tak ingin berlaku akhirnye berlaku...bile aku sampai aku tengok..memang barbie dalam klip video tu..tapi cerite dia...masyaAllah...ini bukan cerite official...ini cerite yang dibuat oleh orang yang tak bertanggungjawab...pastu masukan dalam internet...cerite 18SX...geram betul aku...aku pon terus bagitau mak aku dengan adek aku ape yang berlaku...tu sebab aku tak bagi wahidah main laptop sorang2...dia tak faham ape yang akan berlaku...mak aku pon tak sangka dalam internet ada camtu...so..berhati-hati la..orang sebaye mak aku memang tak tau menggunakan internet..so die pon tak sangka benda macam ni akan berlaku...

barbie...(sekadar hiasan..hehehe..)

P/S : sebagai ibu bapa..kita la yang harus bertanggunjawab...awasi anak-anak kita...zaman sekarang tak macam dulu...kalau anak bermain sorang-sorang insyaAllah selamat...zaman sekarang terlalu banyak anasir luar...

Saturday, October 1, 2011

Peringatan untuk Bakal Ibu Bapa..!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
dah masuk bulan oktober rupenye...apa kata bulan oktober ni kite cerite pasal kelahiran bersempena bulan kelahiran aku dan wife...
mula-mula aku nak cerite pasal daftar kelahiran...biase la..kalau dah lahir..mesti kene daftar...
ni dah kali ke4 aku daftar kelahiran anak..dan setiap kali tu mesti aku terjumpe orang yang daftar anak bawa baby dan isteri yang maseh dalam pantang...bukti nye...maseh pakai stokin...baju panas..dan kain batek..hehehe...
dan pernah aku jumpe..siap datuk dan nenek pon datang...nampak sangat cucu pertama...semue nak ikut gi daftar or buat mykid..
apa yang aku nak tekan kan adalah...MYKID TAK PERLU GAMBAR...hehehe..so tak payah la susah-susah bawak baby dan wife yang maseh dalam pantang tu gi mendaftar...kalau groud floor takpe...kalau tingkat lapanbelas camner...?so ingat la wahai bakal ibu dan bapa...

contoh MYKID

Dialog di JPN
tin tong (bunyi nombor di panggil ke kaunter)
bapa : minta maaf cik..baby nak letak mane..
kaunter : eh kenape nak bagi saya..
bapa : nak ambil gambar MYKID..
kaunter :----

hehehe...ni kejadian betul ye..jangan ketawa...

aku tak dapat bayangkan..camner lah gambar anak-anak aku dalam MYKID kalau kene ambil gambar...hehehe...tiap kali begambar mesti nak tunjuk peace...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...