Tuesday, July 26, 2011

Ramadhan Menjelma..Raya akan kunjung tiba

Sedar tak sedar..dah nak masuk bulan puasa kita...hehe tahun ni confirm puasa takkan penuh sbb seminggu sebelum raya dijangka deliver ahli ke-6 dalam keluarga ni..
bila cakap baba raya..hmm yang terlintas di fikiran budget.. budget baju raya..budget duit raya..budget kuih raya..budget balik kampung..hmm tahun ni untuk balik kampung memang keluar dari list.. sebab beraya kat sini saja..... cuma tambah ahli baru dalam list.. budget untuk kehadiran ahli baru..huhu pening jap..mujur ada saving sket yang boleh guna time-time kritikal macam ni.....
Berita gembira untuk para GSTT sekelian..akhirnya GSTT yang layak akan diberi peluang untuk mendapat lantikan tetap.. alhamdulillah rezeki korang-korang sempena ramadhan ni.. si la refer link ini... Berita Harian
Tapi untuk tuan punya blog ni..sampai sekarang masih ternanti-nanti tarikh posting.. hmm.. memang mencabar minda betul..nak-nak sekarang ni..semua benda perlukan duit..kalau husband atau wife jek yang bekerja memang untuk saving pun tak dapat.. even nak masuk toilet pun dah naik harga sekarang... doakanla ada rezeki buat kami sekeluarga sempena nak menyambut kehadiran ahli baru ni nanti...
Agak-agak tahun ni PM xanak bagi intensif raya ke untuk government staff.. ahkak rosmah kita dah ada cincin 24 juta tu.. tak kan nak hulur rm 100 ke rm 500 kat kita-kita yang berkhidmat untuk negara ni pun tak dapat..huhu statement maut nie...hehe.....

11 comments:

  1. ahkak rosmah menabung dari kecik nk beli cincin tu kann...so, ada yg kita pon dia suruh menabung untuk sambut raya tetiap tahun :)

    ReplyDelete
  2. ko jual je lemang rendang kobau..

    ReplyDelete
  3. huhu..kita menabung gak dari kecil..hehe tp tabung pecah dipertengahan jln..xsempat nak beli cincin 24 juta....

    ReplyDelete
  4. usaha tangga kejayaan..
    simpanla sikit2..
    1tahun setengah juta...bukan banyak..setengah je..
    selepas 48tahun..dapat la 24juta...
    huhuhu...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah rezeki dibulan ramdahan... semoga akan terus bertambah rezeki.... amin

    ReplyDelete
  6. Insya Allah semoga ada rezeki untuk kita...

    ReplyDelete
  7. ahkak rosmah dah menabung lama dan ramai juga org tlg tabungkan utk dia. Ahkak pulak dah semput gak ni bila denga posting 'dilanjutkan' ke tahun hadapan. Thn dpn nak dpt org baru.... adusss.... otakku pening dan fikiranku terus berlegar... bil makin menambahkan angkanya... uhukk..uhukk... batuk lagi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...