Friday, September 30, 2011

khairina-khairina....

assalamualaikum dan selamat sejahtera...
ape nak cerite hari ni...
cerite pasal khairina la...

part 1
kharina : apah..awak minum air ape tu...
arpah : air laici aa..
khairina : saya nak air laiciaa...

part 2
arpah : ape name awak...
khairina : kak na....kak na yang baik..(macam tau-tau orang nak cakap ape..)

part 3
wahidah : saya pari-pari yang cantik..
khairina : saya pari-pari yang biru...(terlalu taksub pada warna biru...semue bende nak biru...sampai susu pon nak biru...hangin betul...)

Thursday, September 29, 2011

The Fresh Beat Band..

Jumaat tetibe malas nak cakap...hehehe...
FB Band Malaysia...
Wahidah-Khairina-Hadi-Dhani
Da~Na~Di~Ni

Wednesday, September 28, 2011

pekare kecil je..?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...syukur alhamdulillah diberi kesempatan untuk update blog lagi hari ni...
ape nak cakap ye...oh..kejadian pagi tadi...

tetibe aku dengar bunyi botol susu jatuh...dalam mase yang same wahidah datang ke tempat aku dok surfing..

aku : sape baling botol hadi tu...
wahidah : saya...tersepak...
aku : dah minta maaf kat hadi...??
wahidah : hehehe...belum...ala perkare kecik je...
aku : erk...abis ape perkara besar...
wahidah : perkara besar tu macam main gelongsor..lepas tu jatuh...
aku : kenape pulak..
wahidah : sbb gelongsor tu kan besar....
aku :......

P/S : tu bukan perkara...tu benda la..botol benda kecik...gelungsur benda besar...

Tuesday, September 27, 2011

kelu tak terkata...

Al-kisah pada hari isnin genaplah umur dhani sebulan...
so seperti temujanji doktor...genap sebulan kene la gi check up...
aku pon bawak la rombongan anak-anak gi hantar wife dan dhani ke klinik...
mase wife ngan dhani nak turun..hadi pulak melalak nak ikut turun...
aku nak gi hantar 3orang lagi ni tumpang kat rumah parent aku...
depan klinik tepi jalan ade pakcik jual jajan..
aku pon berenti...nak pujuk si hadi...
aku tanye semue nak ape..semue pon ok..cakap nak jajan...
aku pon turun beli la 3set jajan...(mesti semue orang dapat yang sama...)
mungkin mase aku turun tu..khairina ternampak kedai tu jual mainan...
die pon jerit kot...tapi aku tak dengar dari luar...
bila aku buka pintu..dah lencun dah nangis...
sementare nak tanye die tu..aku jalan la..(khairina kalau dah nagis..memang susah nak cakap..)
bile dah jauh..die cakap nak mainan..aku malas nak pusing...dah la tepi jalan tu takde bahu jalan untuk parking...(jalan kampung..)
wahidah la pujuk khairina sepanjang perjalanan...
pujuk punya pujuk tak diam-diam..sampai la dah nak sampai rumah...
ayat terakhir yang buat khairina diam...

"awak jangan la menangis...mainan tu kan mahal....abah kan tak kerje...mana ada duet nak beli...awak jangan menagis ye..."

bukan khairina je terdiam...aku pon terdiam...adus...mainan tu bukan mahal...aku mampu beli lagi...cume malas nak pusing...kelu tak terkata..syahdu ade...sebak ade...bengang pon ade...sape la ajar dia cakap camni...buat malu je...hehehehe...

P/S : harap posting cepat...huhuhu...

ni la masalahnya...

ini la masalahnya kalau anak-anak dah terlebih pandai menjawab...
lagi di marah lagi macam-macam jawapan die bagi...
sape lagi kalau bukan khairina...

aku : kenapa awk sepak akak..??
khairina : die cakap saya...(wahidah bagitau yang khairina mengompol..)
aku : die cakap je tak sakit kan...
khairina : sakit...telinga saya sakit...
aku :.....

p/s : mengompol tu ape..?cer google....

Sunday, September 25, 2011

Semakan Pemberitahuan di MOE Hari ini..

klik pada gambar untuk lebih jelas....

Assalamualaikum dan selamat pagi...hari ni buka laptop dengan penuh debaran...
terus online dan semak di laman web rasmi KPM...
ni la antara pemberitahuannya...

1. sebut harga pembekal kertas --- mungkin untuk tujuan nak print surat posting untuk di pos ke rumah kite..hehehe..

2. garis panduan perlindungan pemberi maklumat --- sebab tu diorang asek rahsiakan tarikh posting...huhuhu..

3. gangguan carian portal rasmi --- dah hari-hari berpuluh ribu check..mane tak terganggu...sila check apabila diberitahu sahaja...hohoho...

4. penempatan GSST --- bukan aku...uwaaaaaaaarrhhh....

P/S : bace ikalan atas tu...bayarlah hutang...ni untuk budget posting aku...lalalala...

tunggu la lagi.....

Tuesday, September 20, 2011

MALAYSIA VS JEPUN..

Jepun vs Malaysia
21 September 2011 : 7 Petang waktu Malaysia
Stadium Tosu, Saga, Japan.
Siaran langsung di RTM TV2 & ESPN StarSport (Astro 813).

Monday, September 19, 2011

Kemurungan Punca Graduan KPLI di Temui Mati..

BATANG BERJUNTAI, Seorang ibu terkejut ketika pulang dari kerja, apabila menemui anaknya yang ditatang bagai minyak yang penuh sedang mati akal di bilik nya dalam satu kejadian di sini petang semalam. Kemurungan akibat tidak mendapat penempatan lagi setelah hampir empat bulan bergelar graduan KPLI dikatakan menjadi punca utama pemuda berusia 25 tahun itu mati akal. Tambahnya lagi, die sudah memerhatikan perubahan tingkah laku anak nya sejak 44 hari yang lalu. "dia sudah mula mengutip duet raya daripada kenalan mahupun orang yang tidak dikenali, walaupun ketika itu belum raya lagi, dia nampak begitu terdesak untuk membayar semua pinjaman". Tambahnya lagi "saya begitu pelik apabila dia begitu ghairah mengira duet raya, kejadian ini adalah kali pertama saya lihat sejak saya membela dia 25 tahun yang lalu".

P/S : berita merapu lagi..

Saturday, September 17, 2011

Isu Penempatan Guru Punca Kabinet Retak..

SABTU, Seremban, Dato' Sulaiman Gagap telah mengesahkan desas-desus mengenai keretakan kabinet dapurnya adalah berpunca daripada projek pembinaan rumah guru yang sedang giat dijalankan di belakang rumahnya..Pembinaan penempatan guru ini adalah bagi menggantikan kuartes guru lama yang sudah uzur..

Ulasnya lagi, masalah ini bukan berpunca daripada kegagalannya mengurus kampung, sebaliknya berpunca daripada kegagapan beliau ketika menyampaikan ucapan, untuk tidak mengeruhkan lagi keadaan, Dato' Sulaiman Gagap telah menghantar surat tunjuk sebab kepada syarikat yang menaja kabinet dapur beliau. Orang awam diharap tidak berprasangka buruk terhadap syarikat perabot itu, keretakan ini adalah berpunca daripada pergerakan di dalam tanah bukan disebabkan kualiti perabot mereka..

Menjawab soalan wartawan berkaitan demonstrasi jalanan yang dirancang oleh segelintir pihak, beliau menjelaskan, "apa yang dirancang bukan la demo atau tunjuk perasaan, tetapi itu adalah pertunjukan amal bagi membaiki semula kabinet saya, setiap orang kampung yang dipaksa hadir akan dikenakan tiket sebanyak RM5 sahaja, saya sendiri akan menyanyikan sebuah lagu".."tanpa segan silu saya akan nyanyi sedikit di sini, jangan komen ya..bukan ku pinta..lahir ke dunia...bukan ku pinta...gagap begini..."

P/S : bosan kan...sekian berita merapu aku...huhuhu...

Friday, September 16, 2011

Rumah Tangga Graduan KPLI Hampir Musnah..


SABTU, Bandar Seri Mengawan, sebuah rumah kucing milik graduan KPLI rosak teruk dalam satu kejadian yang berlaku semalam petang...Rumah kucing itu yang diletakan di bawah tangga kayu stor beras patah dua tiang utama apabila seorang pencuri yang memiliki berat badan melebihi 100kg memanjat tangga itu dengan tidak sengaja mematahkan tangga itu...tangga yang sudah berusia lebih 30 tahun itu musnah teruk..manakala nasib rumah kucing yang berada di bawah tangga itu pula boleh diibaratkan seperti sudah jatuh ditimpa tangga...
Mengulas kejadian yang berlaku di sebuah bandar di negara ini, menteri belia dan sukan Burma, Mratap Noseb berkata "kejadian ini tiada kaitan langsung dengan kementeriannya"..beliau menambah lagi ulasan beliau "anda mungkin boleh bertanya pegawai yang bertugas di kementerian belia dan sukan haiwan ternakan"...


P/S : bosan dan malas nak update blog...bace je lah ape aku merapu nie...

Wednesday, September 7, 2011

"Hasrulhassan.com Cari Blog Kurang 300 Followers"

dalam kebosanan aku pon takde ape nak buat...follower bukan kate 300...1oo pon tak lepas lagi..
jom join segmen ni..kpd kawan2 seangkatan...




Tuesday, September 6, 2011

1st time raya tak balik kampung...

ape lagi nak cerite hari rabu ni...
ni la persediaan kali pertama beraya tak balik kampung...
hehehehe...

sehari sebelum raya..dhani ngan mak die maseh dihospital...

hari raya pertama...dhani ngan mak die dah balik...

Monday, September 5, 2011

Pekerjaan Bapa: GURU..

Assalamualaikum dan selamat malam...salam lebaran dan salam kemerdekaan..dah hampir 2 minggu tak update blog...hehehe...sibuk..sambut raya dan yang paling utama sambut kehadiran ahli keluarga baru...

Alhamdulillah tadi selesai mendaftar kelahiran cahaya mata ke-4..tak sangka dapat anak lelaki..melengkapkan..2lelaki dan 2 perempaun..tak sangka apa yg di bincangkan jadi kenyataan..dulu sebelum kawen..rancang nak 2 anak perempuan pastu baru anak lelaki..tak sangka tuhan bagi...

setiap anak yang lahir telah dijanjikan rezeki oleh Pencipta...jadi tugas ibu bapa memberi nama yang baik dan mengasuh anak sebaik mungkin...harap2 kamu jadi anak yang soleh...nama seperti dalam surat beranak..(hehehe..kabur sikit..)

kalau sesiapa yang pernah daftar kelahiran mesti tau..ada tertera ruangan untuk PEKERJAAN BAPA...hehehe..walaupon belum posting..aku tetap letak GURU...harap2 rezeki anak dapat posting cepat kan...

kepada yang bakal dapat baby pulak...jangan lupa...ramai yang datang JPN bawak borang daftar je..tak pon bawak buku merah je...perlu di ingat kene bawa dokumen asal dan salinan fotocopy utk..

1) IC ibu dan bapa..
2) buku merah page 1,2 & 25..
3) sijil nikah..yang ni selalu orang lupe bawak..

ni sijil nikah aku...hehehe...umur 22tahun...

P/S : Pekerjaan Bapa : wahidah-jurutera, khairina-jurutera, hadi-bekerja sendiri, dhani-GURU..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...