Sunday, August 24, 2014

Raya : Versi Malas..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
lama betul tak update...
malasnya nak menaip..
imbas gambar-gambar raya je la..

2011 : Hadi masih baby..sehari sebelum raya..muiz baru lahir belum keluar wad..

2012 : Muiz setahun beraya di Besut..

2013 : Beraya di Yong Peng..

2014 : Beraya di serata Malaysia..bilangan dah bertambah..dan mungkin bertambah lagi hari ini..

Wednesday, August 13, 2014

Raya Pertama di Yong Peng..

Assalamualaikum...
sempena mood raya-raya ni..
meneruskan usaha upload gambar-gambar raya..
syok sendiri nih..
gambar-gambar ni diambil ketika hari pertama beraya di yong peng..
tapi bukan 1 Syawal...6 Syawal..hehehe..

Jamuan Raya...selepas sesi bergambar...hehehe...

Gambar skema..

Gambar tak skema..

Kameraman pon nak masuk...

Gambar poyo..

Tuesday, August 12, 2014

Raya Seri Semangat..

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
lama betul tak update..sibuk berkursus dan berbengkel..
rasanya belum habis Syawal lagi..
masih mood rasa..
sedikit imbasan raya di Seri Semangat di hari ke-5 Syawal...
suasana macam dah abis raya...kitorang sekeluarga je yang masih dalam mood raya..

Posing belakang kereta..Muiz terlihat sesuatu..

Peh...nampak habuk..dia pon mula menulis..

Jalan raya dah lengang..dah takda orang beraya..

Tinggal budak-budak ni je yang nak beraya..

Duduk kat tembok tepi longkang..ala-ala rocker 80-an..

Macam penat je...padahal tak berjalan ke mana-mana pon..



Wednesday, August 6, 2014

Raya ke-3 :Balik N9

Assalamualaikum..
hari ni dah raya ke berapa ye?
hehehe..lambat betul update...baru nak cerita pasal hari ke-3..
hari ke-3 hmmmmm....sepanjang hari atas jalan...
jertih-besut-setiu-kuantan----->jempol...
sampai juga..dalam pukul 10.00 malam baru sampai..dari pagi tu..
bergambar masa nak bertolak je...pahtu takde dah...

Hadi mengintai game yang Muiz main...

Muiz nak main game..Hadi paksa tengok kamera..

Sunday, August 3, 2014

Hari ke-2

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
sambung cerita raya hati ke-2..
apa yang paling memenatkan..? bukan beraya..tapi kereta terbenam..
setelah cuba berusaha dan memanggil jiran tetangga akhirnya hampir 2 jam ..berjaya keluar..
kedua-dua tayar depan tenggelam..enjim dah sangkut atas tanah..
inilah manusia..bila bekerja..ingat..manusia lain tak nampak tapi tuhan nampak..

rumah tu memang kita guna waktu raya sahaja..jadi semasa kerja-kerja membetulkan paip bawah tanah di depan rumah tu...takda la orang nampak apa yang dibuat...masa parking tanah keras..bila malam hujan..siang hari nak gi beraya terus sangkut..abis baju raya basah peluh..dah lah bawah mata hari..

berikut beberapa gambar sejurus sebelum tersangkut..
*****semasa tersangkut tak terfikir nak ambil gambar...


bergembira nak beraya..sebelum berpeluh...




 Gambar-gambar setelah siap berdandan..hehehe...






****untuk ambil gambar anak-anak memang susah..dalam setiap masa mesti ada yang meragam..

Saturday, August 2, 2014

Satu Syawal...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
sesungguhnya raya ini sangat sibuk..
baru ada masa nak update blog..
dikesempatan ini kami sekeluarga ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya ada tersalah dan silap...

Selamat Hari Raya...Maaf Zahir dan Batin..

 
orang pertama siap di pagi syawal..excited betul nak beraya..



Muiz buat perangai tak nak pakai baju raya..dari beli testing pon tak nak..

Khairina pon buat hal..merengek je..tak dapat ambil gambar keluarga dengan baik...

Muiz masih tak mahu tukar baju melayu...

 
Khairina dah ok..wahidah pulak buat hal...

bukan penat beraya..penat bermain kat rumah...belum sampai rumah pertama dah tertidur..

abah pon layan tidur...penat...

 
dua orang yang selalu di buli membuli alik semasa pembuli tidur..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...