Wednesday, July 13, 2011

posting checklist..

daripada sibuk fikir bila nak posting..ape kate korang sibukan diri buat persediaan dulu..hehehe...

kat ni ade list cadangan..kalau ade tertinggal tolong bgtau ye...

aku tak ingat IPBA ade bg 2 surat utk sekolah kan...

1. surat keselamataan..

2. yg mase KISSM aritu..ape eh..

checklist:-

1) Buka akaun KWSP – yang dah ada gi check nombor akaun, yang belum ada buat la ape lg, kene buat awal takot-takot tempat posting takde pejabat KWSP.

2) Dokumen Perjalanan Terhad (DPT) untuk yang posting ke Sabah & Sarawak – terutama yg bujang2..hahaha..harap2 aku kene kat negeri Sembilan je...

3) Surat Penempatan - akan dapat bila lapor diri di JPN/ PPD atau pun selepas korang lapor diri di sekolah.

4) KISSM & BTN – yg dah buat jgn hilang sijil, kalau belum pergi or gagal, boleh mendaftar untuk masuk kursus lepas dah lapor diri…hehehe..

5) Buku Bank - lebih baik korang bawa buku bank lebih dari satu (kalau ada akaun di bank-bank berlainan) sebab korang tak tahu bank apa yang paling dekat dengan korang kan..

6) Gambar pasport – mane tau tempat korang nanti takde kedai gambar…kate pedalaman..hehehe..

7) Fotostat & bawa original copy benda-benda di bawah ni:

Sijil-sijil akademik dan kokurikulum semasa sekolah menengah & maktab/IPTA, Surat beranak, Kad Pengenalan, Buku bank, Surat penempatan, Surat nikah, Sijil KISSM, Sijil BTN dan lain-lain yg di fikirkan perlu..

2 comments:

  1. dah ready ke nak posting? manatau dapat kat Sabah hehehe....

    ReplyDelete
  2. hahahaha...sungguh ku tak mampu...
    jgn la dpt sabah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...