Wednesday, July 6, 2011

chloe's closet..

hurmmm...sejak akhir-akhir ni pengaruh TV makin meningkat di kalangan anak2 aku...
nampak macam banyak yg positif...tp ade jugak yg negatif...
antara yg negatif...
wahidah : abah...nak "almari ajaib" mcm chloe...
aku : hehehehe...tu katun je...mane ade "almari ajaib" sebenarnye..

antara rancangan febret...kalo boleh nak tgk 24jam...
#1 : pororo
mengisahkan kehidupan sekumpulan kanak-kanak...banyak mengajar mengenai nilai persahabatan dan nilai-nilai murni yg lain...
#2 : mickey mouse clubhouse
mengisahkan geng2 mickey ni menyelesaikan masalah...biasenye akan di beri 4 peralatan pastu kene pilih utk selesaikan masalah..bagus sbb bebudak boleh jana minda utk berfikir..
tp ade yg aku masih belum berpuas hati...diorg taknak yg english...mesti nak yg dah alih bahasa melayu...camner..?

kalau aku try english...diorg akan ckp : "abah...diorg cakap lain..."
hehehe...bebudak ni takda perkataan "bahasa" dalam vocab list diorg...hehehe..
ni la tumbesaran anak2..best kan..

5 comments:

  1. masukkan skali dlm list.. dibo the girft dragon..timmy time..handy manny..little einstein..upin & ipin.. waktu rehat.. tom-tom bak..animal mechanical.. dan sewaktunye ...

    ReplyDelete
  2. masukkan sekali upin ipin versi english..

    ReplyDelete
  3. relex la...tu semue ade dlm list...nak post sikit-sikit...bersiri..hehehe...

    ReplyDelete
  4. Pada akak, elakkan la tgk Dibo kot. Dah lama tak tgk tu. Yg lain2 tu ok juga. Yg Dibo ni cam agak bahaya sebab statement dia If you have a wish, just say, Dibo Dibo Ding. Kalau nak tgk juga, kena bagitau pada anak-anak muslim, kalau ada wish, kena minta kat Allah. Bukan minta kat Dibo. So, akak mmg banned cita ni utk tontonan anak2 aku. Hehehe...

    ReplyDelete
  5. huhuhu...tu la..takot diorg salah faham...dibo ni pon febret gak...tp sy tgk diorg tak salah faham stakat ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...