Thursday, July 14, 2011

berbasikal ke sekolah..

‎3 sekolah rendah terdekat..
1. SK Bandar Baru Serting 700 meter..
2. SK Serting (Felda) 1.8km..
3. SK Serting Tiga 2.3km..

ni status kat FB aku semalam...semua dekat-dekat je kan...dan aku terfikir..camne kalau g sekolah naik beskal je...tu kan salah satu cara utk gaya hidup sihat..sekarang ni macam-macam penyakit..hari-hari dengar org meninggal..semua org cakap pasal gaya hidup sihat..tapi ade org buat ke..or just cakap macam link kempen ni..

ok berbalik kepada tajuk..ape pandangan korang kalau kite g tempat kerje guna basikal..?
selalu cakap takde mase nak bersenam kan..so secare tak langsung kite bersenam juga pergi balik kerja..
ape pandangan masyarakat kalau korang bawak basikal gi tempat kerje..pernah tak korang nampak kawan2 gi office naik beskal...ape korang komen..?

biase kat negara yg kurang maju ramai guna basikal..kecuali jepun..negara maju yg suka guna beskal..boleh ke Malaysia ikut jejak langkah Jepun..

camni la gayenye kalau gi office...tp better pakai baju sukan..pastu tukar kat office..kalau tak ade yg 1 office bau hapak...kalau cekgu2...balik check kat FB abis anak murid kutuk..hahaha..

wah..yg ni relex sgt...masuk office terus parking kat meja sendiri...terus menaip buat kerje...kerusi office dah ready made kat beskal..

hahaha..ni pulak suasane hari jumaat...waktu rehat reramai gi masjed kan...huhuhuhu...khamis pakai baju batek...cekgu2 jgn lupe...rabu pakai baju beruniform ye...huhuhu..

4 comments:

  1. kalau sekolah dekat better pakai basikal....

    ReplyDelete
  2. tp mcm segan pulak...takot org pandang lain macam je...hehehe...

    ReplyDelete
  3. hahaha kalau kat tgh bandar susahla... kalau area pekan mgkn ok skit..

    ReplyDelete
  4. hehehe...ni area felda..org felda pakai merc je...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...