Thursday, July 21, 2011

rombongan..

semalam aku gi teman wahidah robongan sekolah tadika ke Melaka...
setelah hampir 20thn tak gi rombongan..
kali ni penat gila..sbb jd penjaga kan...hampir keseluruhan perjalanan kene dukung die..
hurmmm..dulu gi sebagai pelajar...

ni tempat2 yg kitorg gi...tak sempat bergambaq...asek dukung wahidah je...ni gambar surf punye...

1. taman buaya...tak tgk buaya..mandi je lebih...bebudak nak mandi je tau..

2. masjed terapung...baru buat nih..

3. kapal samudera..

4. menara taming sari..tak puas...5minit je kat atas tu..dah la panas terik..ape pon tak boleh..ape pon tak boleh..(trade mark baru khairina..)

5. menyusuri sungai melaka..sepanjang 4.5km..pergi balik 9km...lebih kurang 45minit..ni tempat yg aku rase paling best..antara tempat yg paling menarik...muzium hidup-kampung morten

6. air panas gadek...yg ni dah biase gi..
p/s : tak best gi ramai sgt..dgn org2 tua plak tu..hehehe..tp aku rase nak datang semula..naik bot sungai melaka waktu malam pulak...mcm best sgt..

kalau gi lagi..aku buat entry yg lebih detail..dgn gambar2 sendiri..hehehe..

8 comments:

  1. Melaka mmg tmpt yg best. Nani ada family angkat kat sna..

    ReplyDelete
  2. wah..boleh tumpang menginap..hehehe..

    ReplyDelete
  3. byk tempat2 menarik kat sane..mmg best..naik la bot time mlm nnt cantek suasana nya..

    prince follow sini ye =)

    ReplyDelete
  4. dah 3 kali datang melaka tapi tak pernah naik taming sari... under contraction jer memanjang... huhuhuhu...

    entri saya hari ni ada link kamu... meh ar tengok...

    ReplyDelete
  5. mmg plan nak gi lagi...tp tunggu baby no4 besar sikit..

    dwaty:thanks..

    ReplyDelete
  6. dah bnyk kali pergi melaka..asek tgk je menara taming sari tuh..xpernah naik.nape la xbernafsu nak naik..chantek pemandangannya dr atas..lain kali kena cuba..kalu tak rugii ni...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...