Friday, August 5, 2011

Edisi sentap di bulan Ramadhan

Lupekan pasal kes KFCM dan ex-nye Elia..aku tak tersentap pun..nie berita yang paling sentap di awal pagi bulan Ramadhan..
sumber :Harian Metroll.. "KEPALA PUTUS KETIKA LAHIR"

Nauzubillah..ngerinya baca berita pagi tadi..seorang perempuan yang mengandungkan anak luar nikah..menarik babynya sampai putus kepala sewaktu nak deliver.. memang tak ada akal langsung.... (abaikan tatacara penggunaan ayat kali ni sebab emo sangat baca berita ni...)

Wahai adik-adikku sekelian yang baru nak baligh..atau sudah baligh..tolonglah ada kesedaran  dikalangan golongan wanita sekelian..lelaki time sedap-sedap..itulah time dia akan bersama kita..kalau dalam problem macam ni ada nampak tak batang hidung dia..last-last kita sorang yang menanggung sakit..menanggung azabnya...this not goes to all man ok..ada lelaki yang bertanggungjawab...

Yang paling pelik..banyak kes macam ni boleh pulak diaorang bersalin sorang-sorang..kuat betul tenaga dia nak membuang bayi tu pulak...sedangkan kita-kita yang carry baby yang halal ni pun berjam-jam bertarung nyawa nak melahirkan zuriat kita..bila keluar jek baby rasa sayangnya pada baby..nak bagi kat nurse untuk cucikan pun tak sampai hati....

Hmm..ramai wed couple yang bertahun-tahun kawin berusaha nak dapatkan zuriat sendiri..diaorang ni pulak senang-senang bersalin..pastu biarkan baby ni..apa salahnya bagilah peluang untuk baby ni hidup..sekurang-kurangnya boleh diambil jadi anak angkat.. dosa berzina korang dah tanggung..takkan nak tambah dosa membunuh nyawa yang tak berdosa lagi...

Agak-agak nilah kesan pembangunan world without boaders kot..sampaikan seks luar nikah pun dah jadi kebiasaan bagi masyarakat kita..nak jadi parents sekarang ni pun rasa takut..setakat ni aku dah ada 2 anak dara dan seorang hero..macam mana agaknya diaorang besar nanti..dapat menahan godaan duniawi atau tak.. but remember to those out there.. kalau korang pernah merosakkan anak orang lain.. tak mustahil satu hari nanti perkara yang sama akan berlaku dalam keluarga anda 'what comes around goes around"...

Huhu bila typing quote tu teringat pulak.. Tuhan Maha Adil... there's a story.. about someone.. doing something to mess up with someone's marriage.. hmm at the end.. her marriage yang ada problem sekarang ni...

5 comments:

  1. Alamak! ngeri jugak!

    Entahlah, perempuan ni nak didik cam mana... dah buat baru menyesal..

    Tak tau dah nak ckp apa..

    ReplyDelete
  2. kenape la diorg tak berfikir sebelum bertindak..
    dah sekali silap..jgn buat kesilapan ke-2..

    ReplyDelete
  3. betul, diri sendiri kena jaga leklok.

    tepuk dada, tanya iman

    ReplyDelete
  4. mane link berita harian metroll?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...