Thursday, August 11, 2011

Ogos : Bulan Guru..

Assalamualaikum dan selamat pagi...tajuk tu sebenarnye untuk aku saje..hehehe...
mungkin aku di suratkan menjadi guru pada bulan ogos..

semuanya bermula apabila aku membuat keputusan drastik..berhenti kerje dan balik kampung...
kenangan 5tahun kat Venture sentiasa dalam ingatan...mau tak nya..semua yang ada ni aku beli guna bonus yang dia bagi...hehehe..
lepas berhenti kerja aku balik kampung dan cuba kerja sendiri..memang perit..tapi tak lama lepas tu aku jumpa bekas guru aku di PPD masa buat katering..
die cadangkan aku jadi GSTT..aku pon apply la..esoknya di panggil untuk isi satu kekosongan di sekolah menengah..ajar sains tingkatan 1 dan biologi tingkatan 4&5...hehehe..
walaupon aku macam dah lupe semua..tapi aku bedal je..hehehe..mula jd GSTT pada 11Ogos2009 sampai la 31Disember2009...

abis kontrak aku pon kembali kerja sendiri..bulan 2 mohon KPLI sebab aku rase macam kerjaya yang seronok pulak jadi cekgu ni walaupon sebelum ni tak pernah terlintas...aku dah keciwa sebab tak dapat masuk bulan jun..keputusan die keluar bulan jun..daftar pon bulan jun..aku memang dah tak fikir la sebab dah sebulan lebih...tup-tup mase tunggu wife aku operation..aku dapat panggilan..tawaran masuk KPLI..panggilan ke-3...hehehe..pucuk di cita ulam mendatang...aku pon start belajar semula..hari mendaftar ialah 2Ogos2010...tapi batch aku tetap..ambilan Jun2010...hehehe..

P/S : ok...ni tarikh die je...nanti sambung cerite ape yg berlaku mase aku jadi GSTT dan mase kat KPLI..

8 comments:

  1. sy dh mintak dekat 6-7 kali kot KPLI ni...masih lum ada rezeki :(

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.... di mana ada kemahaun di situ ada jalan...

    ReplyDelete
  3. tahniah bro...rezeki anda untuk menjadi seorang guru...manfaatkan sepenuhnya

    ReplyDelete
  4. insyaAllah aku cube jadi cekgu yg baik...harap korang juga dapat rezeki yang baik..hehehe..

    ReplyDelete
  5. Aku yg dah masuk 32 nie bleh lg ke amek KPLI?

    ReplyDelete
  6. buleh...sbelum 35..
    ade member masuk ngam2 35...abis belajar 36...hehehe...

    ReplyDelete
  7. aish pun gstt jugak..2 thn..tp skng lum ada rezeki nak dapat contract for service tu..sedey btul..kpli? lg la takde harapan. huhu..

    ReplyDelete
  8. takpe...sekarang gstt akn di serapkn...insyaAllah ade rezeki...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...