Thursday, August 18, 2011

QPR milik Tony..


Pernah tak dengar lirik lagu ni..

Anak kecil main api,
Terbakar hatinya yang sepi,
Air mata darah bercampur keringat,
Bumi dipijak milik orang.
Nenek moyang kaya raya,
Tergadai seluruh harta benda,
Akibat sengketa sesamalah kita,

sebenarnya lagu ni takda kaitan pon dengan ape yang nak di ceritakan..hehehe..
cuma 1 ayat je..Bumi dipijak milik orang..

ni la yang berlaku dalam arena bola sepak eropah..terutamanya England..kebanyakan pasukan di England owner die adalah orang luar...

dan jangan lupa antara pemiliknya adalah orang Malaysia..
ingat lagi post aku..pasal CARDIFF..yang di miliki oleh Tan Sri Vincent Tan..
yang terbaru...Datuk Tony Fernandes pulak berjaya beli 51% saham dalam QPR dari Bernie Ecclestone..so komfem team ni sedang bermain di BPL..setiap minggu boleh tengok..hehehe..

cube semak senarai pemilik2 kat link ni..
Senarai Pemilik Pasukan Bola Sepak England..

P/S : harap-harap diorang ni boleh bantu bola sepak Malaysia..

5 comments:

  1. dorang bnyak duit ke nak beli untuk pemain baru?
    hehe

    salam kenal dr saye, asy faro.
    senang2 lawat blog saye k=)

    http://asyfaro.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. wah boleh tahan jutawan2 Msia... beli la banyak2 lagi hehe...

    ReplyDelete
  3. hehehe....tp yg sedih..masih banyak orang melarat kat Malaysia kan...

    ReplyDelete
  4. Pasnie anak murid cikgu yang terer bain bola dah bleh pasang angan2 main kat europe

    ReplyDelete
  5. hehehehe...letak sasaran sejak kecil...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...