Thursday, August 18, 2011

Anak Jiran Kena Culik..

ini cerite betul..anak perempuan jiran mak aku berusia 10 tahun kene culik ketika bermain di taman permainan..budak ni aku kenal memang lasak..name je perempuan tp perangai macam lelaki..
kisah bermula bila die sedang bermain dengan seorang kawan lelaki kat taman permainan berhampiran kedai makan bapak die magrib2..seorang lelaki datang bertanyakan kat mane 7E..bebudak baik hati ni pon tunjuk arah..tapi lelaki tu buat2 sengal pulak..lantas budak 2 orang ni pon baik hati sangat bonceng itu motor sebab nak tunjuk kat mane 7E..(budak2 memang lurus bendul..)
bile dah lepas simpang 7E..lelaki tadi terus je memandu..budak lelaki sorang tu bising2 la kate 7E dah lepas..mamat ni pon berhentikan motor di kawasan sunyi dekat kilang papan...die turunkan budak laki tu tapi pegang erat tangan budak perempuan ni tak bagi lari...penculik ni pon meneruskan perjalanan dengan budak perempuan tu..
budak laki ni pon tahan kenderaan yang lalu nak tumpang balik ke kedai...bile sampai kedai..die bgtau abang budak lelaki tu..bile semua dah heboh..bapak die pon terus gi balai polis buat report..
sementara penculik tadi cuba bawak masuk budak perempuan ni ke dalam hutan rekriasi...nasib tuhan nak tolong..motor die pulak tiba2 terhenti..penculik ni cube start motor die banyak2 kali tapi tak hidup..yang budak perempuan ni terus lompat dan lari sekuat ati tanpa tengok belakang...lari sekuat hati sampai la 1 tempat dalam hutan tu yang agak jauh..die pon termasuk dalam parit...die terus bersembunyi kat situ...bile penculik tu dah berjaya hidupkan motor die..die pon cube pusing2 cari budak tadi..tapi malam yang gelap membuatkan penculik tu putus asa..
bila keadaan dah agak selamat..budak perempuan ni sekali lagi..lari ke arah jalan raya..bila tiba dijalan raya..die tahan kenderaan..sekali lagi nasib menyebelahi..seorang perempuan berhentikan kereta dan tumpangkan die..perempuan tu hantar die ke balai polis air hitam..polis air hitam pon call balai polos jempol...bapak die masih ade kat balai polis jempol..
selamat la budak tadi..tapi penculik tu maseh bebas..

6 comments:

  1. pergh..mmg menakutkan...lagi2 kita tak jangka benda nie...so setiap masa kena aware ngan apa yg anak kita buat kan...

    ReplyDelete
  2. mencemaskan. berani ye bdk perempuan tu lari ke hutan

    ReplyDelete
  3. nasib baik budak tu pandai. Alhamdulillah dia selamat... makin menjadi2la....

    ReplyDelete
  4. mase dgr cerite ni..berdiri bulu roma...seram sejuk...

    ReplyDelete
  5. memang takot bile dengar cerite drpd org yg mengalaminye...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...