Friday, March 18, 2011

Hadi..in ER





Ala kesiannye hero sorang nie..on 16th March..he supposed to celebrate wahidah's birthday..tapi there's something wrong..dari petang sampai mama dia balik kerja dia muntah-muntah..even bagi air masak pun still muntah..tanpa berlengah lagi terus kiteorang bawak hadi ke ER Hospital Jempol..disebabkan bukan rezeki kami..time jejak kaki kat ER tu ambulan bawak patient accident baru sampai..so terpaksalah menunggu hampir 2 jam sebelum sampai turn masuk ER tu..Hadi kat luar dah menangis haus..tp bile bagi air masak..automatik dia muntahkan semula..

in ER..dr bagi air garam berperisa oren..alhamdulillah dia boleh minum & x muntahkan lagi tp still kene observe dan masukkan 1botol air sebab dia dah kekurangan air..time nurse tu nak pasangkan drip..ingatkan dia akan meraung sekuat-kuat alam..tp alhamdulillah lagi..maybe

sbb dia dah terlalu letih diam jek time nak pasangkan drip...dan alahmdulillah lagi sepanjang masuk air..dia tidur dan x muntah-muntah lagi...at last dlm pukul 11 dr benarkan hadi discharge..dan kalau muntah lagi dia kena hantar ke ER semula...tapi sampai hari nie hadi makin ok dan makin aktif mengacau kakak-kakak dia...dr ckp kemungkinan besar Hadi food posining..mungkin ada makanan yg kalah dengan perut dia..mujur kakak-kakak dia xkena..kalau x penuh wad pemerhatian dengan 3 beradik tu......

3 comments:

  1. Juma... hadi dah ok ye? jaga mkn lekluk... mmg seriau kalu dah kena muntah2 cmtu... sian anak... klu kena kat anak akak yg no 2, kering la gamaknya sebab dia mmg dh sedia kurus...

    ReplyDelete
  2. arini mkn ok la..semlm blk dr ER cirit-birit lg..pg tu dah ok sket dah start main2..mkn..pasnie mmg kne monitor mknan dia..tkt plak jd mcm aritu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...