Wednesday, March 16, 2011

save our children future..

al kisah pada hari selase..aku berhasrat membodek ank2 aku..so aku bawak la g kedai rm2..
budget ciput..lepas siap menyelongkar 1 kedai..diorg pon konfem nak beli drawing blok ngan pensel warna sorg 1 set..mase nak bayar..

casher : dek nak plastik?
wahidah : saya x nak plastik..
casher : adek nak plastik?
khairina : saya pon x nak plastik..
aku : selamatkn dunia, jgn guna plastik..
casher : (senyum jek.. xtau la faham ke x..)
aku : (rase mcm poyo pon ade..hahaha..)

tp tu la...kekadang bende yg kecil kita mulakn..mungkin akan beri kesan yg besar 1 hari nanti kan...

3 comments:

  1. Mcm yg kita wat kat sekolah, kena integrate value together with the lesson. And kena sebut la apa value and sebab musababnya supaya dia tau sebab apa tak nak plastik (akak pun selalu lupa nk stress pasal value in class sebab nk kejo masa. hahaha... value buat, tp tak mention).

    ReplyDelete
  2. tapi kekadang tue kite terpaksa gak bli klau dah bli barang banyak kat pasaraya sebab terlupa nak bawak paper bad @ beg kain...

    ReplyDelete
  3. hari tu aku g carefor dgn jijo..
    gune kotak recycle..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...