Tuesday, January 7, 2014

Kan Bagus Kalau..

Tahukah anda, kenapa Man City sanggup berbelanja besar untuk membeli Fernandinho?
Beliau adalah pemain termahal musim , walaupon beliau bukan penyerang yang biasanya berharga tinggi..
Sempena perlawanan separuh akhir menentang West Ham Utd malam ini..mari kita singkap persoalan ini dari kaca mata orang Malaysia..

Aku rasa sebab utamanya adalah YAYA..dengan fizikal yang cukup baik..yaya ni seorang pemain yang berbakat besar..pada asal kemasukan tak nampak sangat sebab dia banyak bermain sebagai defensif midfilder...tapi bila dibuka ruang untuk menjadi attacking midfilder..lagi la meletop-letop..aku banyak terbaca pasal yaya ni season lepas..rata-rata memuji kehebatannya walaupon kekadang tengok dia main kita pon jadi penat...bila takda bola nampak sangat penat...tapi bila dapat bola macam tak penat langsung..

Orang Malaysia khususnya orang Melayu selalu cakap "kan bagus kalau ada..."bila dah ada kita akan cakap pula "kan bagus kalau ada dua..."Aku pernah berkata dalam hati..kan bagus kalau ada 2 YAYA dalam team city...aku rasa atas dasar yang samalah pihak pengurusan City sanggup berbelanja besar untuk membawa Fernandinho...pada asalnya ramai was-was...tapi sekarang dah nampak sedikit sinar..jika gandingan ni terus meletop...tak boleh disangkal jika City akan berjaya mengucup lebih dari 1 piala tahun ni...

Hehehe..ni sekadar pendapat...yang tak minat City harap maap...huhuhu..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...