Saturday, October 1, 2011

Peringatan untuk Bakal Ibu Bapa..!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
dah masuk bulan oktober rupenye...apa kata bulan oktober ni kite cerite pasal kelahiran bersempena bulan kelahiran aku dan wife...
mula-mula aku nak cerite pasal daftar kelahiran...biase la..kalau dah lahir..mesti kene daftar...
ni dah kali ke4 aku daftar kelahiran anak..dan setiap kali tu mesti aku terjumpe orang yang daftar anak bawa baby dan isteri yang maseh dalam pantang...bukti nye...maseh pakai stokin...baju panas..dan kain batek..hehehe...
dan pernah aku jumpe..siap datuk dan nenek pon datang...nampak sangat cucu pertama...semue nak ikut gi daftar or buat mykid..
apa yang aku nak tekan kan adalah...MYKID TAK PERLU GAMBAR...hehehe..so tak payah la susah-susah bawak baby dan wife yang maseh dalam pantang tu gi mendaftar...kalau groud floor takpe...kalau tingkat lapanbelas camner...?so ingat la wahai bakal ibu dan bapa...

contoh MYKID

Dialog di JPN
tin tong (bunyi nombor di panggil ke kaunter)
bapa : minta maaf cik..baby nak letak mane..
kaunter : eh kenape nak bagi saya..
bapa : nak ambil gambar MYKID..
kaunter :----

hehehe...ni kejadian betul ye..jangan ketawa...

aku tak dapat bayangkan..camner lah gambar anak-anak aku dalam MYKID kalau kene ambil gambar...hehehe...tiap kali begambar mesti nak tunjuk peace...

8 comments:

  1. he he he... masa daftar anak haritu tak jumpa lak insiden camtuh, yang aku jumpa artis daftar anak he he..

    rasa macam nak ajak amek gambar same, bg bini kat rumah dengki.. tp malu lak ahak!!

    ReplyDelete
  2. hahaha...boleh cetuskn kontroversi...

    ReplyDelete
  3. hahaha... aku pun x pernah lagi... oh anak aku blm tukar mykid.... kenapala ic tu tak letak nama melayu mykid=anakku?

    ReplyDelete
  4. hehehe....english nampak moden sikit...

    ReplyDelete
  5. tapi kan... ok juga kalau ada gambar baby... buat kenangan....

    ReplyDelete
  6. memang ok..cume tak tau camner gaye nye...
    muka baby lebih kurang je kalau tido...
    kalau tak tido..melalak..camner nak ambik...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum...


    hehehe... ada jugak rupanya parents yg mcm ni..setahu saya, MyKid xperlukan foto baby. sbb muka baby masa kecik2 semua sama jer...

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...