Wednesday, October 5, 2011

Peringatan untuk Ibu Bapa..!!

assalamualaikum dan salam sejahtera....kumpulan sepah dah bubar dan dah wujud sepahtu(sepah2) pulak...harap diorang berjaya..lame dah tunggu filem sepah tak muncul-muncul..hehehe..tapi hari ni aku bukan nak cerite pasal sepah...tapi pasal penggunaan internet..."jangan biarkan anak anda melayari internet tanpa pengawasan.."...apa yang aku khuatiri selame ni dah terjadi...nasib belum melarat..

ceritenye bermula semalam..bile nak balik dari rumah mak aku...wahidah tak nak ikut balik pulak...so aku tinggal je la..pagi ni datang nak ambil...aku dah pesan jangan bagi wahidah main laptop...dia baru 4tahun...membace pon tak boleh lagi...huruf pon tak kenal abis lagi..tapi bab laptop dah separuh mahir...kalau nak on and off tu dah expert la..

bila aku sampai..macam biase la..mak aku sebok buat kerje...sementare adek aku yang jage wahidah gi mandi...sebelum gi mandi tu die biarkan wahidah main laptop..sebab wahidah sejak akhir2 ni sebok nak tengok barbie je...so die tinggalkan la wahidah tengok barbie kat youtube...abis satu...satu lagi klip yang di klik...so sentiase la berputar...perkara yang aku tak ingin berlaku akhirnye berlaku...bile aku sampai aku tengok..memang barbie dalam klip video tu..tapi cerite dia...masyaAllah...ini bukan cerite official...ini cerite yang dibuat oleh orang yang tak bertanggungjawab...pastu masukan dalam internet...cerite 18SX...geram betul aku...aku pon terus bagitau mak aku dengan adek aku ape yang berlaku...tu sebab aku tak bagi wahidah main laptop sorang2...dia tak faham ape yang akan berlaku...mak aku pon tak sangka dalam internet ada camtu...so..berhati-hati la..orang sebaye mak aku memang tak tau menggunakan internet..so die pon tak sangka benda macam ni akan berlaku...

barbie...(sekadar hiasan..hehehe..)

P/S : sebagai ibu bapa..kita la yang harus bertanggunjawab...awasi anak-anak kita...zaman sekarang tak macam dulu...kalau anak bermain sorang-sorang insyaAllah selamat...zaman sekarang terlalu banyak anasir luar...

4 comments:

  1. kena block yg tak sepatutnya kalau macam ni...

    ReplyDelete
  2. huh...tu la...susah juga kalau teknologi di hujung jari nih...

    ReplyDelete
  3. en fazil n puan ku.. sy follow sini okeh.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...