Friday, December 3, 2010

perkahwinan = pakej pelancongan

tanpa kita sedari...perkahwinan sebenarnya adalah satu pakej pelancongan...bermula dgn merisik tempat atau pakej idaman...setelah membuat pilihan...kite akn booking, nak booking kene hantar tanda(deposit), biasenya 10%, tp kalau modal dah cukup...langsam je la 100%...dulu-dulu nak booking mmg kene g tempat tu..tp sekarang semue dah ade..merisik kat internet, booking terus, bayar guna maybank2u...bile dah book(tunang), kumpul je la duet utk hari yg dijanjikan..bila tiba masanya..kite pon apply cuti dan pergi melancong..setelah selesai akad nikah dan lafaz taklik(perjanjian)..maka bermula lah pakej pelancongan anda..semua terserah kpd diri sendiri..sama ada nak jadikan percutian yg indah ibarat di syurga..atau sebaliknya..... :)

4 comments:

  1. nice try bro*nes ais satu.keh3x*

    ReplyDelete
  2. hehehe...kene pk yg best2...nak g bercuti nie...harap2 chslet yg aku book tu, jgn indah gambar dr rupa..

    ReplyDelete
  3. as salam,bro..den dah jadi follower kamu...
    nnt wat lah blog yg besh besh..den pon ada laman blog gak..ngeh ngeh ngeh tapi lama tak update

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...