Tuesday, November 1, 2011

Hari yang Padat..

rasanya dah lama sangat tak update blog..
bukan nya takda cerita..terlalu banyak yang nak di update..tapi takda masa..
setiap hari jadual sangat padat dan mampat..
tak caye mai aku cerite jadual arini..

date : 1/11/2011

1pagi : hadi bangun minta susu..kene buat la sebotol
3pagi : sekali lagi hadi bangun..pampers pulak bocor..kene tukar dengan baju2 sekali..
3.30 : dah terjaga tak boleh tido..
4pagi : mandi bersiap nak gi sekolah...sarapan sikit minum kopi..
5pagi : bertolak ke sjkt ladang bekoh..
6pagi : singah surau sungau dua..solat subuh..
7pagi : sampai sekolah
7.30~10.00 : kelas tanpa henti
10pagi : rehat..nasib bawak bekal..makan bekal je la...hehehe..
10.30 : meeting pasal hari kebudayaan tamil sabtu ni..diorg offer nak join tak..offkos la...aku tak join...hehehe..nak raye haji la..lagi pon diorg ckp kalau aku join..bukan aku faham pon..
11pagi : masuk kelas berikutnya..
1.30 : abis waktu persekolahan..
1.40 : bertolak balik..lapar gile..singgah simpang bekoh..makan..
2ptg : sambung perjalanan..nak cepat...dah janji pulak nak g sukan wahidah..start kul2.30..
3.30 : sampai rumah..solat dan terus bawa khairina g sukan wahidah..
3.45 : sampai tempat sukan..tinggal 6acara keseluruhan tp tinggal 1 utk wahidah..wahidah masuk 5 acara nasib tinggal 1 yg aku boleh saksikan..yg 4 dah lepas...
-hehehe..dapat la tgk die dapat nombor 3 acara kutip bunga masuk bakul...patut boleh menang..tp lepas kutip die boleh intai2 kawan2 die yg belum siap sebelum lari ke garisan penamat..
-tetibe name aku kene panggil join sukan utk bape...hehehe..aku tolak..1st cikgu pangil..2nd ajk panggil..3rd sorg lg ajk panggil yg ni jiran bapak aku...aku pon masuk la..dah 3kali panggil...pergh dapat no2 beb acare tiup belon sampai pecah..tu pon nasib yg dpt no1 tu cucuk belon dgn kuku..ape da..tak fair play...
6ptg : patut dah abis..tp tak abis lg..ramai gile nak berucap...tibe waktu penyampaian hadiah..tungu punye tunggu punye tunggu...dalam berpuluh-puluh name budak kene panggil ambil hadiah..tak sebut-sebut name wahidah...sampai la acara last...diumumkan tempat pertama..kedua...dan..ketiga...nur ain wahidah...hahaha..rupnye die dapat sekali je..tu pon yang last dalam penyampaian hadiah..hehehe..
6.45 : masa dah suntuk sangat...penyampaian sijil di sambung ari khamis...aku pon bergegas balik solat dan hujan turun dengan lebat..
7ptg : ambil hadi kat rumah pengasuh..balik rumah mandi solat makan..
7.45 : gi potostat bahan utk asigment..ingatkan dah abis blaja takde asigment..sekali ppd muar bg asigment da..
8mlm : g umah mak aku tukar kereta..rm50 utk 2hari..tak larat pakai unser...ambil myvi semula..nasib honda ada ready stock city...adek aku ambil city..kalau tak masak nak abiskan 14ari sekolah gune unser..
9mlm : balik rumah..terus masukan hadi dalam buai..tidurkan hadi..
9.30 : hadi tidur khairina pulak..ni susah sikit..nak tido banyak kerenah..
10mlm : khairina dah tidur...wahidah tidur rumah nenek die..mase utk aku pulak berehat..heheh

ok...abis 1 cycle utk 1 hari...padat kan..mampat kan..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...